علیرضا رییسی در برنامه گفتگوی ویژه خبری درباره آخرین وضعیت کرونا در کشور و واکسیناسیون کووید ۱۹ اظهار کرد: در حال حاضر در برخی استانها، مراکزی بهصورت شبانهروزی کار میکنند؛ اگر شهری بتواند مرکز شبانهروزی ایجاد کند، منع تردد شبانه برداشته میشود.
وی ادامه داد: خیلی دوست داریم همه محدودیتها حذف شود اما علت منع تردد شبانه، عدم برگزاری دورهمیهای شبانه بود؛ این اقدام در برخی استانها خیلی خوب رعایت شده است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: با توجه به روند مناسب واردات واکسن، نیاز به افزایش مراکز تجمیعی واکسیناسیون داریم. دانشگاههای علوم پزشکی اطمینان حاصل کردند که روند واردات واکسن مناسب است. کافی بودن واکسن و تداوم روند واردات بسیار اهمیت دارد.
وی افزود: همه سازمانها و ارگانها و بسیج پای کار آمده و حاضر هستند برای واکسیناسیون کمک کنند و انگیزه مضاعفی ایجاد شده است. در حال حاضر ۱۰۰۸ مرکز تجمیعی واکسیناسیون داریم که سهم استان تهران ۱۲۷ مرکز است. برنامه ما این است که این مراکز به سرعت دو برابر شده و همه مراکز به صورت دو شیفت کار کنند.
رییسی گفت: در حال حاضر وضعیت کرونا در کشور سیر نزولی دارد، اما با توجه به اینکه قله خیز پنجم بسیار مرتفع بود، این طور نیست که خیالمان راحت باشد. خبر خوب این است که با توجه به روند حاضر، حدود ۲۸ استان کاملا روند نزولی دارند و ۳ استان هنوز وضعیت نزولی ندارند. در مجموع میتوان گفت که سیر بیماری در کشور نزولی است و حدود سه هفته آینده میزان فوتیها به طور قابل توجه کاهش پیدا کند.
وی ادامه داد: هنوز برای دو رقمی شدن فوتیهای روزانه زود است، اما همیشه باید به خاطر داشته باشیم که کوچکترین غفلت منجر به اوج گرفتن بیماری میشود.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا یادآور شد: سرعت گرفتن واردات واکسن یک کار تیمی است. تقریبا هفتهای دو تا سه جلسه خوب برگزار میشود که در همان جلسه تصمیم گیری میکنیم و همه دست اندرکاران حضور دارند. همکاری خوبی در زمینه واردات واکسن اتفاق افتاده و معاون اول رییس جمهور تمام ظرفیت دولت را در این زمینه به کار گرفته است.
واکسن زدهها هم در معرض ابتلا به کرونا هستند
رییسی گفت: با رفتار ویروس کاملا آشنا هستیم و افرادی که واکسن نزده یا ماسک نمیزنند، در برابر کرونا ایمن نیستند. همواره تذکر میدادیم که کودکان ناقلان بدون علامت هستند. الان باید توجه کنیم که افراد واکسن زده هم میتوانند در صورت ابتلا، ناقل باشند. هر نوع واکسنی که در دنیا وجود دارد، خود ویروس کرونا نیست که وارد بدن میشود و ترکیب یا مدلی از ویروس است که سیستم ایمنی بدن را فریب میدهد و علیه کرونا آنتی بادی تشکیل میشود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: فرد واکسن زده ایمنی نسبی دارد و اگر در جمعی حاضر شود که ویروس وجود دارد، ممکن است بیمار شود، اما علامتی نداشته باشد و در عین حال ناقل ویروس به دیگران باشد.
فرصت طلایی تا آبان ماه
رییسی گفت: تا آبان ماه بین ۶ تا ۸ هفته طلایی وقت داریم و اگر درصد بالایی را واکسینه کنیم، شاید با خیال راحتتر به سراغ خیز بعدی کرونا برویم. اصلا بعید نیست که خیز دیگری در آبان ماه داشته باشیم. اگر سرعت واکسیناسیون بالاتر برود و ۷۰ تا ۸۰ درصد مردم واکسینه شوند، خیالمان راحتتر است. ممکن است خیز بیماری داشته باشیم، اما مرگ و میر پایین باشد و این در صورتی رخ میدهد که ۷۰ تا ۸۰ درصد جمعیت واکسن دریافت کرده باشند.
وضعیت واردات واکسن تا آبان
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تصریح کرد: تاکنون حدود ۴۹ میلیون و ۲۰۰ هزار دوز واکسن کرونا در اختیار ما قرار گرفته و پنجشنبه این هفته حدود ۵ میلیون دوز دیگر به دست ما میرسد و تا حدود ۱۰ روز دیگر نیز پیش بینی میشود ۱۰ تا ۱۵ میلیون دوز واکسن دیگر به دست ما برسد. گروه هدف بالای ۱۸ سال برای یک دوز واکسن، ۶۱ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر است. واردات ۳۲ میلیون دوز واکسن در مهر ماه نیز قطعی شده و حدود ۳۰ میلیون دُز دیگر با احتمال بالا به دست ما میرسد. این ۳۰ میلیون قرار بود در آبان به دست ما برسد و در تلاش هستند تا آن هم در مهر وارد شود.
واکسیناسیون سربازان از همین هفته آغاز میشود
وی گفت: واکسیناسیون سربازان از همین هفته آغاز میشود و سربازان هم در برنامه واکسیناسیون قرار دارند و تا ۱۰ مهر ماه حدود ۵۰۰ هزار دُز واکسن برای آنها اختصاص داده میشود.
سرنوشت افرادی که در انتظار دوز دوم اسپوتنیک هستند
رییسی گفت: یک محموله در راه است که هفته آینده به دست ما میرسد و در مورد دوز دوم اسپوتنیک جای نگرانی نیست. از طرفی ابلاغ کردیم کسانی که دوز اول اسپوتنیک را زدهاند و بیش از سه ماه گذشته، میتوانند به جای دوز دوم اسپوتنیک، واکسن آسترازنکا را تزریق کنند.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا خاطرنشان کرد: مطالعات زیادی در دنیا برای واکسیناسیون ۱۲ تا ۱۸ سال و پایینتر از آن انجام شده است. یک موفقیت بسیار خوب در کوبا اتفاق افتاده است. خبر خوب هم اینکه حدود ۲ میلیون دوز واکسن سوبرانا ۲ یا پاستوکووک به دست ما میرسد.
وی ادامه داد: مطالعات انجام شده روی واکسن سینوفارم نیز نشان میدهد که از این واکسن برای کودکان استفاده شده و نتایج خوبی کسب کرده است. در داخل کشور نیز کارآزمایی بالینی توسط واکسن برکت در حال انجام است.
معاون وزیر بهداشت تاکید کرد: موضوع بازگشایی مدارس فقط به واکسیناسیون کودکان مرتبط نیست. معلمان و کادر مدارس واکسینه شدهاند. برنامه داریم که سرویس مدارس و والدین دانش آموزان هم واکسینه شوند که پیش بینی ما برای این اقدام ۲۰ میلیون دوز واکسن است.
وی افزود: امکان بازگشایی حضوری مدارس از اول مهر بسیار ضعیف است، اما از اواخر پاییز میتوان این کار را انجام داد. یعنی اگر شروط محقق شود، میتوان این کار را انجام داد. اگر از اول مهر هم واکسن برای دانش آموزان برسد، حداقل به دو ماه وقت برای واکسیناسیون نیاز داریم.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار داشت: بعد از اینکه اطمینان حاصل کنیم که سلامت دانش آموزان و خانواده هایشان حفظ میشود، سراغ بازگشایی مدارس میرویم. با این حال، بسته بودن مدارس عوارض زیادی دارد که غیر قابل جبران است.
رییسی یادآور شد: اولین واکسن داخلی که در سبد واکسیناسیون عمومی قرار گرفت برکت بود که تاکنون ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار دوز تحویل شده و حدود ۹ میلیون دوز دیگر نیز آماده تحویل به وزارت بهداشت است. سایر واکسنهای داخلی نیز وارد سبد واکسیناسیون میشوند.
وی افزود: خوشبختانه پلتفرمهای مختلف واکسن در کشور در حال تولید است و دولت آمادگی پیش خرید واکسنها را دارد. نکته کلیدی اینکه معاون اول دولت تاکید دارد که استراتژی برای واردات واکسن با قدرت باید انجام شود. در واقع دغدغه اصلی تامین واکسن است.
دوز سوم هنوز از سوی سازمان جهانی بهداشت توصیه نشده است
معاون وزیر بهداشت عنوان کرد: دوز سوم هنوز از سوی سازمان جهانی بهداشت توصیه نشده است اما برای کادر بهداشت و درمان و افرادی که بیماری زمینهای دارند، پس از گذشت مدتی از دوز دوم میتوان دوز سوم را تزریق کرد اما هدف اول واکسیناسیون افرادی است که هنوز تزریق نکردهاند.
نظرات شما عزیزان:
برچسبها: سلامت سربازان , واکسیناسیون سربازان , کرونا
نشنال اینترست: آمریکا واقعا از عراق خارج نمیشود
افشاگری روزنامه آمریکایی از کمک گوگل در نسلکشی مردم غزه
مخالفت روسیه با صلح، ترامپ را مجبور به تحریم علیه مسکو میکند؟
کارشناس مسائل سیاست خارجی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران:
تحلیل اظهارات ترامپ: سرآغاز یک نمایش شکستخورده دیگر علیه ایران
سخنرانی «و اینک آخرالزمان ۵» - روایت عهد (۶۶)
۴۷ جنگنده و ۱۹ کشتی جنگی ارتش چین از خط حائل جزیره تایوان عبور کردند
مشکل شما کارنامه است نه قلنبه سلنبه حرف زدن
گزارش مشرق از تحولات میدانی شمال سوریه؛
شکار کودک کشان صهیونیست توسط
سیاست خارجی جای تکروی نیست
اعترافات خطرناک شبکه جاسوسی آمریکایی و صهیونیستی در یمن
ژنرالهای صهیونیست پشت دروازههای «لنینگراد دوم» زمین گیر شدهاند/ «جنین» دژی تسخیرناپذیر
یادواره شهدای نیروی دریایی ارتش برگزار شد
آخرین دستاوردهای هوانیروز ارتش به نمایش گذاشته شد
فرمانده نیروی زمینی ارتش: تمامی مراحل تسلیحاتی مورد نیاز نزاجا توسط متخصصان داخلی انجام میشود
تحلیلگر سیاسی عراقی: آمریکاییها از ترس موشکها داخل پایگاههای خود پناهگاه میسازند
مقام ارشد سابق وزارت دفاع انگلیس: ناو انگلیسی مستقر در دریای سرخ توان شلیک موشک ندارد
پنتاگون: پایگاههایمان در خاورمیانه ۶۶ بار مورد حمله قرار گرفتند
قانونگذار آلمانی: ارتش ما در جنگ تنها دو روز دوام میآورد
ادعای رویترز: ناو آمریکایی به نفتکش توقیف شده در خلیج عدن کمک کرده است
وزارت دفاع انگلیس: یگانهای پدافندی روسیه در مناطق عملیاتی با اوکراین تقویت شدند
من، "حسن روحانی"، حاکم ایران نبودم! / اعتدالِ اعتدالیون در قبال تحریم انتخابات
نیروهای ویژه امریکا در عمق غزه تارومار شدند
عرق شرم بر پیشانی تطهیرکنندگان برجام
فیلم/ ۱۲۰ ثانیه با کشتار جمعی رژیم صهیونیستی در بیمارستان ناصر غزه
تحولات سرزمینهای اشغالی/ روز یازدهم
هشدار رهبر انقلاب در دیدار نخبگان و استعدادهای برتر علمی:
شناسایی ۴ مظنون و دستگیری ۲ نفر در رابطه با قتل مهرجویی
صهیونیستها در آمریکا سر یک کودک فلسطینی را بریدند
فرمانده نیروی دریایی ارتش:
گزارشی تکان دهنده در مورد جاسوسی رسانههای اجتماعی از کاربران
اعدام خیابانی به سبک پلیس آمریکا + فیلم
گزارش انگلیسیها از هزینههای سرسامآور گرمایش خانههای خود + فیلم
وزیر دفاع: سرریز فناوریهای وزارت دفاع را به بخش خصوصی و صنعتی میدهیم
فرمانده نهاجا: حرکت بر لبه فناوری روز موجب افزایش توان بازدارندگی میشود
فرمانده نیروی دریایی ارتش: شورای عالی معیشت در نیروی دریایی ارتش تشکیل میشود
اقدامات ارتش برای برگزاری مراسم سالگرد ارتحال امام (ره)
نشان فداکاری به هفت خانواده شهید و ایثارگر ارتش اهدا شد
قطع صادرات نفت و گاز روسیه، کابوس جدید کشورهای اروپایی
وحیدی: طالبان نیروهای خود را توجیه کند
دبیر شورای عالی امنیت ملی: ایران به هرگونه اقدام علیه امنیت خود واکنش قاطع نشان میدهد
وزیرخارجه جمهوری اسلامی ایران: با عادی سازی روابط برخی کشورها با رژیم جعلی اسرائیل مخالفیم
سرلشکر باقری در دیدار وزیر دفاع چین: همکاریهای نیروهای مسلح ایران و چین توسعه پیدا میکند
امیرعبداللهیان در گفتوگوی تلفنی با وزیر خارجه پاکستان:
دریادار ایرانی: نداجا ۳ برنامه دریانوردی طولانی مدت در دستور کار دارد
امیر حیدری: مرزهای شرقی کشور در امنیت کامل است
رئیسی: هرگز امیدی به وین و نیویورک نداریم
یک ملت زیر یک پرچم؛ مردم ایران چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب را جشن گرفتند + فیلم و تصاویر
سایت ماه اسکین طراح قالب وبلاگ رایگان با امکانات عالی